Bremse reparation og vedligeholdelse

Bremse reparation og vedligeholdelse hos os garanterer sikkerheden.

Bremsesystemet er naturligvis en af de mest kritiske sikkerhedsfunktioner i din bil – ikke noget du kan stole på til enhver serviceudbyder. Derfor bør vi være det naturlige valg for dine bremse reparationer og vedligeholdelse.

Bremse reparation og vedligeholdelse

Udskiftningsdele til bremser, der overholder fabrikantens specifikationer, bruges altid

Alle bremsedele, der forringes, er omfattet af vores bremseserviceordning

Godt at vide

Hvorfor og hvor ofte er bremse reparation og vedligeholdelse nødvendigt?

På grund af måden, et bremsesystem fungerer på – ved at bruge en bremseklods til at gribe en metal skive – er der en række komponenter, der kan slides over tid. Som et resultat vil bremse reparation og udskiftning af dele som bremseklodser, bremseskiver og bremsevæske være nødvendigt fra tid til anden. Som en generel retningslinje bør bremsevæsken udskiftes mindst hvert andet år.

Mange bilejere begår den fejl at vente, indtil de opdager tegn på forringelse eller manglende effektivitet. Vi anbefaler derfor at få din bil regelmæssigt serviceret og foretage periodiske bremsekontroller for at vurdere tilstanden af bremse systemet og kontrollere, om der er behov for udskiftning af dele, før der opstår problemer.

Det er umuligt at sige præcist, hvor ofte en reparation eller udskiftning er nødvendig, ikke mindst fordi forskellige køretøjer bruges på forskellige måder. For eksempel er stop-start kørsel i byen typisk mere krævende for dine bremser end ensartet kørsel, f.eks. på motorveje.

Hvad omfatter en bremsekontrol?

Under en bremsekontrol vil vores mekanikere omhyggeligt inspicere alle sliddele, herunder bremseklodser, bremseskiver og bremsevæske. For at kontrollere bremseklodser og bremseskiver vil der blive anvendt specialudstyr til at foretage nøjagtige målinger af disse komponenter. Hvis målingerne ikke opfylder producentens specifikationer for køretøjet, skal delene udskiftes.
Bremsevæsken vil også blive kontrolleret for at afgøre, om den skal udskiftes på grund af aldring eller forurening.

Efter en bremsekontrol vil du få en oversigt over tilstanden af dine bremser samt et tilbud på eventuelt nødvendigt arbejde.

Alle udskiftningsdele og materialer til bremser, der anvendes, er af høj kvalitet og i overensstemmelse med producentens krav.

Tegn på, at der kan være et problem med dit bremse system

Det kan være svært at vide, om der er problemer med dine bremser, men der er nogle tegn, du skal være opmærksom på:

  • En advarselslampe for bremser på instrumentbrættet.
  • En følelse af blødhed under din fod eller bremser, der ikke synes at reagere på det tryk, du påfører. Dette kan være et tegn på, at tilstanden og effektiviteten af din bremsevæske bør kontrolleres.
  • En knirken kan være et tegn på, at dine bremseklodser er meget slidte og skal udskiftes.
  • En hvinende lyd fra dine bremser indikerer ofte, at bremsen ikke frigives, og din kaliber skal undersøges nærmere.
  • En rystende fornemmelse, når du bremser, eller en tendens til at køretøjet trækker til den ene side under bremsning.
  • En høj håndbremse eller for stor bevægelse i din håndbremsestang (parkeringssystem).

Hvis nogen af disse tegn opstår, eller hvis du er usikker på tilstanden af dine bremser, er det generelt rådgivende, at du holder op med at bruge dit køretøj og kontakter os for rådgivning om at få dine bremser kontrolleret af en af vores teknikere.

Bilruder som sikkerhedsfaktor

Det er værd at vide, at hvert vindue i bilen er en sikkerhedskomponent, der bidrager til chassisets generelle stabilitet. Den installerede forrude er også afgørende for personlig sikkerhed. For eksempel skal forruden i tilfælde af en ulykke understøtte airbaggen. Hvis den er revnet, kan den måske ikke modstå trykket og kan gå i stykker. Det kan i værste fald resultere i, at airbaggen ikke fungerer korrekt, hvilket kan føre til alvorlige personskader.

Er det tid til en bremsekontrol?

Du kan booke din bremsekontrol hos os i dag med få enkle trin. Vi vil give dig en service på fabrikantniveau, der svarer til din køretøjsalder og kilometerstand.

Alternativt, hvis du har spørgsmål eller gerne vil tale med os først, kan du ringe til os eller sende os en e-mail.

Vores eksperttip

“Ringe bremseeffektivitet kan skyldes forældet bremsevæske eller fugt i bremsevæskesystemet. Vores anbefaling er at få skiftet bremsevæsken i din bil hver 2. år.”